Tekst objavljen: 04.02.2023 9:00        


Vlada Hongkonga najavila je da namerava da pokloni 500.000 besplatnih avio-karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posetioce u grad, objavio je danas Si-En-En

Rešili da podele pola miliona avio karata kako bi podstakli turizam


Kako se navodi, inicijativa pod nazivom „Zdravo, Hongkong” predstavljena je u četvrtak, a na njoj je rađeno više od dve godine. Besplatne karte biće raspoređene među tri gradske avio-kompanije - Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posete uvodnu stranicu „Svet pobednika” od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata. Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih delova sveta, a lokalni stanovnici takođe mogu da učestvuju u akciji.


Hongkong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi obolelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini, prenosi Tanjug.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike. Hongkong je pre pandemije godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
azija avio karte hong kong turizam promocija turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana