Tekst objavljen: 30.09.2020 13:45        


Za učešće u programu "Moja prva plata" stiglo je više od 10.000 prijava zainteresovanih kompanija, koje su oglasile skoro 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta, a otvaranje prijava za mlade koju su zainteresovani da počnu svoju radnu karijeru, pomeren je za 8. oktobar, saopštila je Vlada

Rok za "moju prvu platu" produžen do 8. oktobra

Kako se navodi, rok je pomeren za 8. oktobar zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija.

Vlada je navela da je u toku pažljiva provera ispunjenosti uslova kompanija za učešće u programu i stručna definisanje svih pozicija.

Pri tome, više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca koje stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija.

Nakon utvrđivanja konačne liste kompanija i pozicija na koje se kandidati mogu javiti, 8. oktobra biće otvoren poziv za prijavu zainteresovanih kandidata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za potrebe prijave kompanija, oglašavanje pozicija i prijave kandidata, napravljen je jedinstveni portal koji je omogućio privredi i mladima da ne moraju ništa da dostavljaju u papirnom obliku, već sve potrebno mogu da odrade elektronski, putem portala "Moja prva plata".

Program "Moja prva plata" Vlada Srbije pokrenula je sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje, imaće 10.000 mladih u šta će država investirati dve milijarde dinara, podsetila je Vlada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Vlada Srbije produžen rok moja prva plata 8 oktobar prijava moja prva plata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana