Tekst objavljen: 03.11.2021 13:35        


Poreska uprava podsetila je danas obveznike da je u toku prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju, a da je krajnji rok za prijave 31. januar 2022. godine

Rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na e-fiskalizaciju 31. januar


Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata posredstvom portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto, navodi u saopštenju Poreska uprva i podseća da obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prelazak na e-fiskalizaciju e-fiskalizacija Poreska uprava (PU) 31 januar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana