Tekst objavljen: 07.04.2017 14:49        


MOSKVA, 7. aprila (Tanjug) - Ruska rublja je potonula danas najviše među glavnim svetskim valutama, a troškovi zaduživanja zemlje su skočili nakon američkog raketnog napada u Siriji, koji je, kako ocenjuje agencija "Blumberg", izbrisao nadu u poboljšanje rusko-američkih odnosa pod administracijom Donalda Trampa. 

Rublja na nizbrdici, skaču prinosi na ruske obveznice

Ruska valuta je potonula za 0,9 posto u odnosu na dolar u trgovanju na berzi u Moskvi u 11:04 časova, najviše u mesec dana, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da američki napad predstavlja "agresiju" koja će naneti štetu odnosima dve zemlje.

Akcije ruskih kompanija zabeležile su drugi najgori pad u svetu, kreditni difolt svopovi su krenuli naviše prvi put ove nedelje, a prinosi na državne obveznice denominovane u rubljama registrovali su najveći rast od februara, dodaje njujorška agencija.

Ruski Tas s javlja da je dolar danas na otvaranju trgovanja na moskovskoj berzi ojačao za 68 kopejki u odnosu na pethodni dan, probivši kotu od 57 rubalja za dolar prvi put od 29. marta ove godine.

Jedinstvena valuta evrozone je porasla za 79 kopejki na 60,8 rubalja za jedan evro, dodaje ruska novinska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana