Tekst objavljen: 29.12.2015 12:02        


Oslabljena ruska valuta rublja je danas nastavila da gubi na vrednosti zbog niskih cena nafte, potonuvši na novi najniži nivo prema dolaru u 2015. godini i probivši granicu od 80 rubalja za evro. Kurs rublje prema dolaru je danas iznosio 72,85 rubalja za dolar, što je pad u odnosu na 72,46 od juče, prenosi agencija Frans pres.

Rublja na novom najnižem nivou prema dolaru u 2015.

U međuvremenu, kurs rublje prema evru je oslabio na 80,02 rubalja za evro, što je prvi put od avgusta da je rublja pala ispod 80 rubalja za evro.

Sunovrat cena nafte i zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog njene navodne umešanosti u ukrajinsku krizu su, kako ocenjuje Frans pres, u poslednjih nekoliko meseci značajno pogodili privredu Rusije, koja u velikoj meri zavisi od prihoda od nafte.

Na godišnjoj konferenciji za novinare sa početka ovog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin je pružio uverenja da će Rusija prevladati ove poteškoće, uprkos kolebanju cena nafte.

Rublja je u 2014. godini izgubila gotovo polovinu vrednosti, ali se ove godine blago oporavila jer su se cene energenata stabilizovale, navodi francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rublja američki dolar pad rublje jak dolar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana