Tekst objavljen: 09.03.2022 14:25        


Za samo nekoliko sati više ogromnih multinacionalnih kompanija povuklo se iz Rusije. Omiljene kompanije poput Koka kole, Starbaksa i Mekdonaldsa zatvoriće svoje lokale širom Rusije

Rusi su sinoć pojeli poslednji  Mek obrok: Pepsi, Koka kola, Starbaks i Mekdonalds se povlače iz Rusije


Koka kola

Jedna u nizu onih koji obustavljaju poslovanje u Rusiji je Koka kola. Kompanija je u izjavi poručila da su njihova srca s ljudima koji trpe nesavesne posledice tragičnih događaja u Ukrajini.

Iz Koka kole nisu dali nikakav vremenski okvir za obustavu poslovanja, no zato su poručili: "Nastavićemo da pratimo i procenjujemo situaciju kako se okolnosti budu razvijale."

Pepsi

Takođe, iz Rusije se povukla i rivalska koka kolina kompanija Pepsi. Kompanija će obustaviti sve kapitalne investicije, reklamne i promotivne aktivnosti u Rusiji i zaustaviće poslovanje u Ukrajini kako bi omogućila zaposlenima da traže sigurnost dok rat eskalira u zemlji.

Starbaks

Kompanija Starbuks objavila je da prekida sve poslovne aktivnosti u Rusiji i da će oko 130 kafića koji nose njegovo ime biti zatvoreno.

Iz Starbaksa saopštavaju da će pružiti podršku za gotovo 2.000 partnera u Rusiji koji "životno zavise od Starbuksa".Starbuks je takođe objavio da prestaje i sa slanjem proizvoda u Rusiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Mekdonalds

Mekdonalds je objavio nešto ranije da privremeno zatvara svih 847 restorana u Rusiji, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

Kako se navodi u saopštenju, nastaviće se sa plaćanjem 62.000 zaposlenih u Rusiji koji su "ulili svoje srce i dušu u naš Mekdonalds brend", prenosi agencija AP.

"Mekdonalds" je takođe privremeno zatvorio 100 restorana u Ukrajini i nastaviće i zaposlenima tamo da plaća.

Ono što je zanimljivo jeste da čim su ove vesti objavljeni u Rusiji su zabeleženi redovi ljudi ispre Mekdonaldsovih restorana.


Koje su još firme povukle?

Poznate kompanije, uključujući Netfliks i Livajs, već su obustavile prodaju ili prestale pružati usluge u Rusiji.

Svoje su radnje u Rusiji privremeno zatvorili IKEA, H&M i Zara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
starbucks mcdonalds pepsi koka kola rat u ukrajini rusija odlaze iz rusije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana