Tekst objavljen: 20.06.2022 16:30        


Rusi su nakon nacionalizacije fabrike Renault prošlog meseca iznenadili javnost objavom da će u proizvodnju vratiti Moskvič. Takva iznenađenja ne prestaju, jer je sada iz Moskve najavljeno da će obnoviti proizvodnju sovjetskih marki automobila Volga i Pobeda

Rusi vraćaju u proizvodnju i legendarnu Volgu


Moskivč nije jedini brend iz sovjetske ere koji će se vratiti na iznenađenje svih, jer je Moskva preuzela vlasništvo nad imovinom Renaulta nakon što je francuski proizvođač napustio ovu zemlju.

Sada su političari u Moskvi objavili da nameravaju da obnovne i proizvodnju sovjetskih marki automobila Volga i Pobeda.

Marka automobila Pobeda (postojala je od 1946. do 1958.) i njena naslednica Volga imali su sedište u Nižnjem Novgorodu, a bile su deo Gaza. Proizvodnja poslednjeg modela Volge prestala je 2010. godine.

Tada je fabirka automobila Gaz radila i kao partner za proizvodnju modela VW i Škoda. VW je nedavno prekinuo proizvodnju u Rusiji, a objavljeno je i da nemački proizvođač automobila želi da prekine saradnju i ukine radna mesta u Nižnjem Novgorodu zbog sankcija Gazu, piše revija HAK.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetimo da rusko tržište automobila trenutno izuzetno loše stoji. Nekada obećavajuće tržište automobila u Rusiji palo je na najniže grane, a glavni razlozi su sankcije uvede ovoj zemlji i nestašica delova. Prodaja novih automobila u Rusiji pala je u maju za 84% u poređenju sa istim mesecom prošle godine. Sankcije i internacionalna izolacija dovela su industriju koja je nekada bila veliki izvor stranih investicija praktično do tačke zaustavljanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
volga rusija rat u ukrajini sankcije rusiji Renault automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana