Tekst objavljen: 24.02.2017 14:07        


Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je danas otvorio premijer Aleksandar Vučić, ruski regioni prvi put nastupaju na zajedničkom štandu, a na prezentaciji je ukazano da je vidljiv rast razmene turista. Turističke potencijale predstavljaju Astrahanska, Kaluška, Vladimirska, Vologodska, Moskovska, Jaroslavska oblast i Republika Komi.

Ruski regioni se predstavljaju na Sajmu turizma

Učešće na Sajmu ima za cilj, ne samo predstavljanje, već i uspostavljanje veza sa profesionalnim turističkim organizacijama i upoznavanje sa novim turističkim proizvodima koji mogu da doprinesu većoj turističkoj poseti Rusiji.

Rusku delegaciju na Sajmu predvodi Olga Jarilova, direktor Odeljenja za turizam i regionalnu politiku Ministarstva kulture Ruske federacije.

Na prezentaciji turističke ponude Ruske federacije pod motom "Dobro došli u Rusiju" ona je kazala da ne štandu Ruske Federacije nema predstavnika Moskve i Sankt Peterburga, jer svi znaju sve o ta dva ruska grada.

Na štandu se predstavljaju, kako kaže, drugi "ruski biseri", za koje je sigurna da, kada se budu zainteresovani upoznali sa ponudom, poželeće da tamo i otputuju.

Posebu pažnju potrebno je posvetiti međuregionalnoj saradnji i pobratimljenju gradova, jer to, kako ističe, doprinosi razvoju turizma i turističke razmene.
Jarilova je dodala da postoje dugoročni planovi.

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar ocenio je da je poslednjih godina vidljiv pozitivan trend putovanja Srba u Rusiju i obratno.

On je preneo da broj turista koji iz Rusije dolaze u Srbiju prevazišao 50.000, a da je slična brojka i srpskih turista koji se odlučuju svake godine da putuju u Rusiju.

Prema njegovim rečima, postoji veliki potencijal u turističkoj saradnji dve zemlje, jer postoji zainteresovanost Srba da posete Rusiju, ali i Rusa za Srbijom.

Kazao je da je sve više Rusa koji ne žele samo da idu na more, već je sve više ljudi koji žele da posećuju gradove, razgledaju manastire, muzeje.

Predložio je da Srbija napravi ponudu kulturnog sadržaja vezan za obilazak prirodnih lepota, a posebno je, kako je dodao, interesantan banjski turizam.

Trgovinski predstavnik Ruske federacije u Srbiji Andrej Hripunov ukazao na snažne veze dve zemlje i naroda.

On je kazao da je predstavljanje Ruske federacije na Sajmu u Beogradu dobra šansa za upoznavanje sa turističkom ponudom.

"Ne treba da se bojite veličine Rusije, avionom se svuda brzo stiže, brže nego što u Srbiji možete da stignete do nekih mesta vozom ili autobusom", ukazao je Hripunov.

Dolazak Ruske federacije na Sajam predstavlja značajan korak ka daljem unapređenju naše saradnje, s obzirom da Turistička organizacija Srbije (TOS) već godinama učestvuje na saju u Rusiji, rekla je direktorka TOS Marija Labović.

Ruski turisti su za nas izuzetno važni, jer su na sedmom mestu zemalja porekla turista koji posete našu zemlju, dodala je ona, najavivši da će se Srbija truditi kroz razne nastupe da dovede još više turista iz Rusije u Srbiju.

"Nadamo se da ćemo u skorije vreme imati i regionalni proizvod koji ćemo moći ponuditi ruskom trzištu", kazala je Labović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija putovanje sajam turizma u beogradu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana