Tekst objavljen: 20.09.2015 14:00        


Virtuelni novac je zvanično roba, isto kao nafta ili pšenica, prema odluci američke Komisije za trgovanje robnim terminskim ugovorima (CFTC), izveštava njujorška agencija "Blumberg".

SAD: Bitkoin i druge digitalne valute su zvanično roba

Američka komisija je prvi put preduzela akcije protiv jedne neregistrovane bitkoin platforme za trgovanje opcionim ugovorima, naredivši joj da prekine sa poslovanjem i stavljajući tako tačku na ranije pokrenut krivični postupak, prenosi portal Koindesk.

Naime, CFTC je optužio startap preduzeće Coinflip, koje posluje pod imenom Derivabit, i njenog izvršnog direktora Fransiska Riordana za poslovanje sa opcionim terminskim ugovorima bez prethodnog registrovanja delatnosti kod agencije i bez ispunjavanja određenih propisa.

U presudi, CFTC je takođe potvrdio da su bitkoin i druge digitalne valute zapravo roba koja je obuhvaćena američkim Zakonom o robnoj razmeni (CEA).

Posle ovog koraka, CFTC je pružio uveravanje vlastima da će nadzirati trgovanje kriptovalutnim opcijama i ugovorima, i da će u slučaju kršenja propisa ili manipulacija pokrenuti krivični postupak, navodi "Blumberg".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin na berzi bitkoin zvanična roba trgovanje bitkoima bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana