Tekst objavljen: 30.10.2022 18:00        


Kada se uređaj vrati vlasniku i on unese svoju lozinku za nalog, drugi nalog, kreirani podaci i aplikacije instalirane u režimu održavanja se automatski brišu

Samsung uvodi opciju za zaštitu podataka tokom popravke telefona


Nakon uspešnog pilot programa u Koreji, Samsung je počeo da uvodi "Režim održavanja" za Galaxy uređaje širom sveta, kako bi pomogao korisnicima da zaštite osetljive podatke kada daju svoje pametne telefone na popravku u servise.

Ovaj novi sistem bi trebalo da ublaži zabrinutost korisnika u takvim situacijama da niko ne može da pristupi njihovim podacima ili da ih kopira, čak ni sa fizičkim pristupom uređaju.

"Ceo naš život je na našim telefonima, od informacija o kreditnim karticama do porodičnih fotografija", rekao je Samsungov potpredsednik i šef bezbednosti Seungvon Šin najavljujući novu funkciju.

"Sa Režimom održavanja dajemo dodatnu sigurnost da korisnici Galaxy-ja mogu da sačuvaju svoju privatnost, čak i ako nekom predaju svoj telefon."

Novi režim je dostupan u podešavanjima, u meniju „Nega baterije i uređaja“. Kada se uključi, režim je aktivan nakon ponovnog pokretanja uređaja. Na taj način se kreira pomoćni korisnički nalog na uređaju, potpuno izolovan od svih aplikacija koje je vlasnik telefona instalirao, sačuvanih podataka i sistemskih fajlova. Time su fotografije, dokumenti i poruke povezane sa vlasničkim nalogom nedostupni novom korisniku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Samsung i dalje preporučuje pravljenje rezervne kopije vrednih ličnih podataka kako bi se osiguralo da se oni mogu povratiti ako se uređaj pokvari tokom servisiranja.

Režim održavanja će omogućiti serviserima da izvrše bilo koju radnju koju treba da izvrše u kontekstu popravke, kao što je testiranje funkcija uređaja, pokretanje sistemskih aplikacija, preuzimanje softvera iz Galaxy Storea.

Kada se uređaj vrati vlasniku i on unese svoju lozinku za nalog, drugi nalog, kreirani podaci i aplikacije instalirane u režimu održavanja se automatski brišu.

Režim održavanja neće odmah stići do svakog Galaxy telefona u svetu, s obzirom da Samsung planira da postepeno uvode novu funkciju. Prioritet će imati modeli serije Samsung Galaxy S21 i S22, tako da će oni prvi dobiti ovu funkciju. Uvođenje nove funkcije će se nastaviti tokom 2023. godine, na više Galaxy modela, ali Samsung još uvek nije objavio listu modela koji će dobiti ovu funkciju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zaštita podataka režim održavanja samsung pametni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana