Tekst objavljen: 19.04.2017 8:29        


BEOGRAD, 19. aprila (Tanjug) - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odbnosa BiH Mirko Ssarović izrazio je bojazan da bi sanacija Agrokora mogla da se odvija preko leđa ćerki firmi i upravo zbog toga ministarski tim koji je formiran danas u Vladi Srbije na svakodnevnom nivou će razmenjivati sve potrebne informacije vezane za slučaj Agrokora. Kako je rekao, u Bosni ima 10 firmi koje su deo Agrokora i koje zapošljavaju 6.000 ljudi.

Sanacija Agrokora ne može preko leđa ćerki firmi

Kako je rekao, u Bosni ima 10 firmi koje su deo Agrokora i koje zapošljavaju 6.000 ljudi.
"Bojazan je da se sanacija Agrokora odvija preko leđa ćerki firmi, te smo upravo zbog toga formirali ministarski tim koji će kontinuirano razmenjivati sve informacije. Interes je da se u narednim danima sretnemo sa predstavnicima hrvatske vlade kao i poveriocima Agrokora", rekao je Ssarović za Tanjug.

Očekivanja su, kaže Ssarović, da svi dobavljači i u Hrvatskoj i u Bosni budu ravnopravno tretirani bez diskriminacije.

"Očekujemo da će u budućem restrukturiranju Agrokora Hrvatska odabrati nezavisne stručnjake, kako se sanacija Agrokora ne bi vršila preko leđa ćerki firmi u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori", naglasio je Ssarović.
On je kazao sa je Slovenija pripremila predlog posebnog zakona o Agrokoru, čije se usvajanje u parlamentu očekuje narednih dana.

"U Bosni postoje razgovori na temu donošenja posebnog zakona, ali s obzirom na to da je struktura Bosne kao države drugačija u odnosu na ostale o tome će se još razgovarati", rekao je Ssarović.

Prema Šaroviću, finansijske kontrole u Bosni su svakodnevne, a da ukupnog dugovanja Agrokora dobavljačima - 50 odsto su u Bosni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana