Tekst objavljen: 29.03.2017 10:59        


Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu potpisao je danas sporazum o saradnji sa kineskom kompanijom Hestil i predstavio zajedničke projekte koje će realizovati sa kompanijom NIS u oblasti obrazovanja.

Saradnja Ekonomskog fakulteta sa Hestilom i NIS-om

“Veoma smo zadovoljni što su se kompanije NIS i Hestil priključile grupi od 220 kompanija sa kojima Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu ima potpisane sporazume o saradnji koji predviđaju studentske i stručne prakse, terensku nastavu, stipendiranje studenata, trening programe... Takođe, obezbeđuju podsticajne okvire za kvalitetnije veze između visokog obrazovanja i privrede”, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić.

U ime kompanije Hestil sporazum je potpisao direktor kompanije Sihai Song, koj je rekao da je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu još jedna u nizu visokoobrazovnih ustanova sa kojim Hestil u Srbiji gradi dugoročnu saradnju.

“Ovaj ugovor je znak uspostavljanja veza sa akademskom zajednicom i njihovim aktivnijim učešćem u kreiranju boljih uslova za poslovanje u Srbiji. Između ostalog ovo je dobar osnov za uključivanje studenata u tržište rada, kao i sprovođenje programa prakse za studente ovog fakulteta”, dodao je Song.

Kompanija NIS i Ekonomski fakultet u Beogradu predstavili su danas zajedničke projekte koje će realizovati u oblasti obrazovanja, stručnog i naučnog usavršavanja kadrova i razmene znanja.

Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sprovodi se u okviru potpisanog Memoranduma o saradnji kojim je predviđena realizacija zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, studentske prakse u kompaniji NIS, kao i razmena znanja i iskustva. Istovremeno saradnjom je predviđeno i organizovanje gostujućih predavanja NIS-ovih stručnjaka i profesora Fakulteta, kao i pomoć pri izradi istraživačkih i diplomskih radova, trening programa i zajedničkih projekta.Partnerstvo sa obrazovnim instituacijama NIS razvija u okviru programa „Energija znanja“ koji ima za cilj da poveže naučne i obrazovane institucije i prilagodi studisjke programe potrebama tržišta.
Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja ovom prilikom je istakao značaj saradnje Ekonomskog fakulteta sa kompanijom NIS.
„Strateško opredeljenje naše kompanije je ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje i dalji napredak. Veoma je bitno što je zadovoljstvo povodom saradnje sa Ekonomskim fakultetom obostrano i da mladim studentima damo šansu da kroz kvalitetnu praksu u NIS-u steknu dragoceno početno iskustvo koje će unaprediti njihovo znanje“, izjavio je Šibanov.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) ekonomski fakultet Hestil

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana