Tekst objavljen: 11.04.2017 11:23        


BEOGRAD, 11. aprila (Tanjug) - Predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) i Srpske asocijacije menadžera (SAM) potpisali su danas memorandum o saradnji, u cilju koordinacije međusobnih aktivnosti u procesu unapređenja konkurentnosti i daljeg razvoja srpske privrede.

Saradnja RAS i SAM za jačanje konkurentnosti privrede

Memorandum, koji predviđa međusobnu saradnju na unapređenju znanja preduzetnika i privrednika, kao i bolje informisanje o aktivnostima institucija Vlade Republike Srbije o mogućnostima usavršavanja privredne javnosti, potpisali su v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović.

"Jaka i održiva ekonomija je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije, a podizanje kapaciteta privrednika je jedini put ka unapređenju privrednog ambijenta naše zemlje. S tim u vezi, saradnja sa SAM-om je jako značajna u cilju bolje koordinacije na afirmisanju privrede u Srbiji i boljeg povezivanja i umrežavanja preduzetnika, menadžera i relevantnih institucija", rekao je Sertić nakon potpisivanja memoranduma.

Izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović je u izjavi Tanjugu rekla da da će memorandum o saradnji doneti bolju povezanost zajedničkih aktivnosti, koje su i sa strane RAS-a i sa strane Asocijacije menadžera, usmerene na unapređenje znanja preduzetnika i izvoznika, kao i na bolju informisanost privrednika o aktivnostima koje vladine institucije preduzimaju u poboljšanju ambijenta za rad i poslovanje u Srbiji.

"Nadamo se da ćemo nakon ove saradnje imati jednu grupu preduzetnika i privrednika koji će zaista moći da uspešno vode svoje kompanije", istakla je Bulatović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana