Tekst objavljen: 19.02.2016 16:00        


Srpsko-američka firma je uzela veliku novu investiciju za dalji rad na svojoj misiji — razvoju personalizovane medicine. Ulaganje će se koristiti za dalje skaliranje biznisa, tima i tržišta, sa nadom za brži dolazak do efektivnih terapija za rak i druge retke bolesti.

Seven uzeo investiciju od 45 mil USD za lečenje raka

Srpsko-američka kompanija Seven Bridges je uzela investiciju45 miliona dolaraza brži razvoj proizvoda koje istraživači i doktori širom sveta koriste za otkrivanje terapija za lečenje teških bolesti, poput raka.Seven Bridges se bavi razvojem budućnosti lečenja, personalizovane medicine, a ovainvesticija je, po našoj proceni, veća od ukupne sume investicija svih srpskih tehnoloških kompanija do sada.

Misija: personalizovana medicina

Glavni proizvod firme je istoimena cloud platforma koja omogućava brzu, kolaborativnu analizu miliona genoma u kombinaciji sa drugim biomedicinskim podacima, i trenutno je koriste hiljade istraživača u državnim, farmaceutskim i akademskim laboratorijama. Među korisnicima su i dva najveća genomska projekta na svetu,Cancer Genomics Cloud pilot amerčkog National Cancer Institutea i 100.000 Genomes projekat Genomics Englanda — upravo tipovi projekata kojiće omogućiti personalizovanu medicinu.

Seven Bridges je i jedini privatni “partner od poverenja” američke institucije National Institute of Health, i u okviru tog partnerstva pruža autentifikaciju i autorizaciju pristupa najvećem svetskom setu podataka genomike kancera.Kako nam je Igor Bogićević, suosnivač i CTO Seven Bridgesa nedavno pričao na času IV generacije Startap akademije, sa svojimstartapom su od najranijih dana planiralida iskoriste priliku koju su videli u sve bržem razvoju tehnologije i potencijalima koje će njena primena imati u medicini.

Ova ispravna procena i kvalitetan, dugogodišnji rad tima su doveli dodobrih rezultata, a koliki je potencijal tehnologije u medicini pokazuje i to da je sam predsednik SAD-a, Barak Obama, u nedavnom State of the Union obraćanju deklarisaorazvoj boljih terapija raka do 2020. kao nacionalni prioritet, kao svojevrsni “put na Mesec” naše generacije.

Nova liga, nova očekivanja

Institucija koja je vodila ovu investiciju je Kryssen Capital a u okviru dogovora sa investitorima upravnom odboru Seven Bridgesaće se pridružiti Kai Fu-Li, jedna od najpoznatijih figura kineske ITindustrije, i Tom Dašl, bivši senator i vođa većine u Senatu ranih dve hiljaditih.

Ovi dodaci upravnom odboruće moći da Seven Bridgesuotvaraju nova vrata u državnim institucijama, važnom segmentu mušterija firme, i otvore joj neka nova tržišta.
O tome kakoće koristiti ovu investiciju i koji je njen značaj nam je nešto više rekao suosnivač i CTO, Igor Bogićević, koji vodi 130 inženjera u beogradskom ogranku Seven Bridgesa.

Investicija je “gorivo” da pomeriš različite parametre kompanije u pozitivnom smeru, uzimaš je da bi nešto postigao, ne kao nagradu, a značajove runde vidimo pre svega kao potvrdu.
S jedne strane kao potvrdu misije — našeželje da damo doprinos medicini i pomažemo istraživačima. Naša platforma već pomaže istraživačima da leče retke genetske bolesti poput raka, ali želimo da je dovedemo do toga da svakodnevno doprinosi na tom planu.

S druge strane, ovo je i velika potvrda našeg dosadašnjeg rada, budući da se investicije daju pre svega kao znak poverenja i prate ispunjavanje (i prebacivanje) obećanja koja smo davali. Istovremeno nas dovodi u potpuno novu ligu koja sa sobom nosi nova očekivanja i odgovornosti.

Moraćemo da podignemo svaki aspekt Seven Bridgesa na viši nivo, od organizacije preko prihoda doširenja. Kada je tržište u pitanju naš fokus ostaju veliki nacionalni ugovori i saradnja sa velikim igračima u industriji i akademiji.

U globalu dakle planiramo skaliranje postojećeg biznisa, vremenom i ulazak u nove vertikale, a kada je beogradski ogranak u pitanju planiramo nastavak zapošljavanja i kreiranješto je moguće boljih uslova za naše zaposlene.

Iako je Seven Bridges firma registrovana u SAD s pravom je smatramosrpsko-američkom, usled činjenice da beogradski odeljak od prvog danaigra presudnu ulogu urazvoju proizvoda kompanije, i toga što srpski suosnivači domaći zaposleni imaju značajan udeo u firmi, očemu je bilo reči i na nedavnom skupu koji je kompanijaorganizovao u beogradskom Startit Centru.

Seven Bridges je prva srpska tehnološka kompanija koju smo predstavili na Startitu daleke 2012. kada smo počinjali, a po našem skromnom mišljenju je do danas izrasla u jednu od najperspektivnijihu celom regionu.

Nastavite da pratiteStartit za nove vesti o ovoji drugim tehnološkim firmama iz Srbije, a ukoliko želite da saznate više o prilikama koje nastaju na preseku medicine i tehnologije pratite našu rubriku biotehnologija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
usd investicija Seven Bridges usd investicija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana