Tekst objavljen: 10.02.2015 13:30        


Udruženje sindikata penzionera (USP) Srbije izrazilo je danas protest protiv najnovijeg poskupljenja grejanja u gradovima širom Srbije, a posebno u Beogradu.  

Sindikat penzionera protiv poskupljenja grejanja

"Građani Srbije, penzioneri, stara lica, posebno oni sa najmanjim primanjima, naročito su pogođeni što ovo poskupljenje dolazi u jeku grejne sezone, u januaru i februaru, najhladnijim mesecima u godini, kada su potrebe stanovništva za grejanjem i najveće", navedeno je u saopštenju USP.

USP je posebno ogorčen načinom, na koji je poskupljenje prezentovano građanima, kroz isporučene račune za grejanje, rešenjem gradonačelnika Beograda i pored toga, što su odgovorni u republičkoj i gradskoj vladi, samo pre dva meseca javno tvrdili da ni do kakvog poskupljenja grejanja neće doći.

Grejanje je poskupelo 4,7 odsto, pa će korisnici umesto dosadašnjih 113,96 dinara po kvadratnom metru, od 1. januara, dakle retroaktivno, plaćati 119,36 dinara. Novi namet za one koji žive u stanovima od 60 kvadrata iznosiće oko 500 dinara više, a za veće stambene površine uvećaće se do 1.000 i više dinara.
"Samo na ovoj razlici u ceni, u uslovima sve većeg osiromašenja stanovništva, to predstavlja novi udar na standard građana. Na taj način, iz njihovih kućnih budžeta, uzeće se skoro 1,8 milijardi miliona dinara", ističe USP.

Penzioneri i i svi građani Srbije posebno su ogorčeni obrazloženjem, u kojem se navodi da je razlog za nove više cene grejanja, usklađivanje cene sa rastom dolara. "Obrazloženje zvuči krajnje cinično, ako se zna da su zakonska prava na usklađivanje penzija sa porastom troškova života, od formiranja nove vlasti u potpunosti ignorisana".

Penzioneri ocenjuju da je to izneveravanje izbornih obećanja i krajnje zabrinjavajuće i onespokojavajuće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    pera 10.02.2015 14:01

    trazili ste odnosno glasali ste trpi te

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poskupelo grejanje penzioneri sindikat grejanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana