Tekst objavljen: 27.08.2015 14:09        


Telekom Slovenije pozvan je da učestvuje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbije i velika je verovatnoća da će predati obavezujuću ponudu, izjavio je danas direktor slovenačkog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe.  

Skobe: Verovatno predajemo ponudu za Telekom Srbije

"Pozvani smo u drugi krug privatizacije Telekoma Srbije kao jedan od potencijalnih kupaca i bilo bi šteta ispustiti tu priliku", kazao je Skobe i dodao da je potrebno biti aktivan u tom postupku, o čemu će se uprava dogovoriti s državom kao većinskim vlasnikom, preneo je portal Seebiz.

On je na konferenciji za novinare rekao da bi Telekom Slovenije u privatizaciju Telekoma Srbije verovatno ušao s nekim privatnim partnerom i pokušao da izvede regionalnu konsolidaciju. Ovo je jedna od poslednjih prilika za takve akcije, rekao je on, a slovenački mediji špekulišu da bi taj strateški partner mogao da bude Telekom Austrija.

Skobe je dodao je da će verovatno u toku sledeće dve nedelje preuzeti konkursnu dokumentaciju Telekoma Srbije, a da će obavezujuću ponudu predati samo ako dobiju podršku od države Slovenije koja je većinski vlasnik.

Telekom Slovenije se i sam nalazi na spisku 15 slovenačkih firmi koje tek treba da se privatizuju, a poslednji pokušaj privatizacije propao je početkom ovog meseca kad je od kupovine odustao britanski fond Cinven, koji je kao razloge naveo nestimulativno poslovno okruženje u Sloveniji, ali i političke otpore koji su se pojavljivali tokom postupka prodaje.

Posle tog odustajanja vrednost akcija slovenačkog operatera znatno je opala.
Prihod Telekoma Slovenije u prvoj polovini ove godine bio je četiri odsto manji nego u istom periodu lane i iznosio je 364 miliona evra, dok je čista dobit smanjena za trećinu i iznosila je 20,5 miliona evra, navedeno je u tekstu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telekom slovenija Telekom Srbija prodaja Telekoma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana