Tekst objavljen: 23.11.2015 10:38        


Akcije na vodećim svetskim berzama su danas uglavnom porasle, a evro je oslabio prema dolaru, nakon što je Evropska centralna banka (ECB) izrazila spremnost za brzo delovanje radi podsticanja inflacije, prenosi agencija Rojters.  

Skok svetskih berzanskih indeksa, evro u padu

Londonski indeks akcija FTSE 100 je porastao 0,07 odsto, frakfurtski DAX 30 za 0,3 odsto, dok je jedino pariski KAK 40 oslabio 0,08 odsto u odnosu na vrednost sa jučerašnjeg zatvaranja berze, prenosi agencija Frans pres.

Predsednik ECB-a Mario Dragi je, u današnjem obraćanju u Frankfurtu, rekao da će zvaničnici te institucije učiniti sve kako bi što pre podigli inflaciju, što je Frans pres ocenio kao novi signal za uvođenje dodatnih antideflatornih mera.

Vrednost evra, čiji je kurs bio 1,0735 dolara na Njujorškoj berzi, oslabio je danas na 1,0650 dolara.
Akcije u SAD su danas registrovale skok vrednosti, zahvaljujući najavi proizvođača sportske opreme Najkija da će povećati iznos dividendi i drugih benefita za akcionare. Naime, industrijski indeks Dau Džons je porastao 0,7 odsto, širi S||P 500 za 0,6 odsto, a tehnološki Nasdak za 0,7 odsto, navodi francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
eropska berza evro akcije na berzi berzanski indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana