Tekst objavljen: 20.05.2015 14:00        


Analitičari američke investicione banke Goldman Saks smatraju da je potencijal za rast akcija na Wall Street-u slab, uvereni da će jedan od glavnih indeksa njujorške berze S||P 500 prestati da jača u narednih godinu dana. O

Slab potencijal za rast akcija na Wall Street-u

Ovaj indeks, koji je trenutno na novoj rekordnoj vrednosti, mogao bi, prema ocenama analitičara, još samo kratko da napreduje, nakon čega bi u narednih godinu dana bila stavljena tačka na njegov rast, javlja američka televizijska mreža Si-En-Bi-Si.

Strateg Dejvid Kostin i njegov tim očekuju da će indeks porasti na 2.150 poena u narednih nekoliko meseci, pre nego se konačno učvrsti na 2.100 poena do kraja ove godine.

Perspektive za rast S||P 500 u narednih godinu dana su male, pri čemu će indeks vredeti tek 2.125 poena u narednih godinu dana, što je gotovo jednako nivou koji je dostigao ovih dana, navode analitičari.

S||P 500, koji je dotakao dno u martu 2009. godine, u međuvremenu je ojačao čak 220 odsto.

Iz Goldmana Saksa, takođe, prognoziraju da će Fed verovatno u septembru podići referentnu kamatnu stopu, dok će svih dva odsto ovogodišnjeg povrata doći od dividendi koje bi trebalo da donesu 46 odsto povrata u narednih deset godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
wall street fed akcije rast akcija američka berza referenta kamatna stopa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana