Tekst objavljen: 07.04.2017 14:49        


BEOGRAD, 7. aprila (Tanjug) - Sa drugog međunarodnog stručnog skupa "Nauči da uspeš", koji je okupio danas više od 200 domaćih i međunarodnih posrednika nekretninama u Domu narodne skupštine u Beogradu, poručeno je da je u Srbiji ostvaren značajan napredak u smanjenju sive ekonomije u oblasti trgovine nepokretnostima. Na skupu je istaknuto i da su blagi rast nezaposlenosti, povećana ponuda nekretnina kao i pad kamatnih stopa, pozitivno delovali na rast tražnje za nepokretnostima.

Smanjena siva ekonomija u oblasti trgovine nekretninama

V. d. direktora razvojne agencije Srbije Željko Sertić, kaže za Tanjug da država želi da predstavi sve mogućnosti kako bi strani posrednici i investitori mogli da dođu u Srbiju i ulažu u nekretnine.

"Srbija je jedna od najboljih investicionih destinacija u regionu, a važno nam je da ljudi koji su svetski lideri u prometu nekretnina prepoznaju našu zemlju kao mesto za sigurnu investiciju", kaže Sertić.

Sertić je objasnio da će predstavnici "Beograda na vodi", Grada Beograda i drugih institucija države, narednih dana upoznati goste iz inostranstva sa mogućnostima za razvoj sektora nekretnina koje nudi glavni grad kao i sve opštine u Srbiji.

Na panelu je bilo reči o dve teme, o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnostima koje se planiraju za ovu godinu, i o primeni Zakona o sprečavanju novca prilikom trgovine nepokretnostima i finansiranju terorizma.

"Radimo na unapređenju znanja i veština agenata na njihovoj konstantnoj edukaciji kao i na unapređenju tržista nekretnina u Srbiji", kaž Nenad Đorđević iz Klastera nekretnine.

Iz PKS je poručeno da Srbija ponovo ima uzlaznu putanju u prometu nepokretnostima te da je ovaj sektor zadnjih godina oziveo.

Na skupu učestvuju predstavnici dve najveće globalne organizacije posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, američki NAR i FIABCI.

Oragnizatori skupa su Udruženje Klaster nekretnine, Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, usluga i telekomunikacije, kao i Narodna skupština Republike Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana