Tekst objavljen: 06.10.2020 15:25        


U Sokobanji je tokom avusta boravilo 29.407 gostiju, što je apsolutni rekord za skoro dva veka organizovanog turizma u tom mestu, izjavio je direktor lokalne Turističke organizacije Ljubinko Milenković

Sokobanja oborila rekord po broju turista u dva veka

On je za agenciju Beta rekao da je Sokobanja na dobrom putu da do kraja godine u potpunosti prevaziđe posledice vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa.

"Prikupljamo podatke o posećenosti u septembru, ali već sada je izvesno da je broj turista bio za oko 20 odsto veći nego u istom mesecu prošle godine", izjavio je Milenković.

Kazao je da se na početku leta očekivalo da će se ovogodišnji turistički promet u Sokobanji izjednačiti sa prošlogodišnjim, ali će, kako sada stvari stoje, verovatno biti premašen za koji procenat.

Sokobanju je prošle godine posetilo skoro 112.000 turista, a procenjuje se da je bilo i oko 30.000 gostiju čiji boravak nije bio prijavljen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, Sokobanju je od početka godine posetilo 81.266 gostiju, a evidentirano je 426.857 noćenja.

Broj gostiju u avgustu bio je veći za 47,6 odsto u odnosu na avgust 2019. godine, a broj posetilaca u od januara do avgusta manji je za 14,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Po broju gostiju Sokobanja zauzima drugo mesto u Srbiji u kategoriji banjskih lečilišta.

Najposećenija je Vrnjačka Banja koja je za prvih osam meseci imala 161.115 gostiju, a na trećem mestu je banja Vrdnik sa 20.245 gostiju. Domaće banje sa najmanjem brojem gostiju od početka godine su, prema zvaničnoj statistici, Niška Banja sa 596 gostiju, Banja Rusanda sa 468 i Mataruška Banja sa svega 47 gostiju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sokobanja banjski turizam domaći turizam oboren rekord

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana