Tekst objavljen: 31.10.2013 18:00        


Akcionari društva Sosijete ženeral penzije preneće pravo upravljanja dobrovoljnim penzijskim fondovima Štednja i Ekvilibrio na Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima, DDOR-Garant, saopštila je Sosijete ženeral banka u Srbiji.

Sosijete ženeral penzije prenose fondove na DDOR

Za pet godina postojanja, Sosijete ženeral penzije zaključile su više od 15.000 ugovora o članstvu, upravljale imovinom od preko 420 miliona dinara, a prosečni godišnji prinosi ostvareni od početka poslovanja svrstavaju fondove Sosijete ženeral Štednja i Sosijete ženeral Ekvilibrio među lidere na tržištu.

- Prenos prava upravljanja ni na koji način neće ugroziti prava i interese postojećih članova, jer se ovim obezbeđuje njihovo dalje postojanje, kao i očuvanje njihovih investicionih načela - izjavila je Sonja Miladinovski, član Izvršnog odbora Societe Generale Srbija Sonja Miladinovski.

Ona je naglasila da će Društvo DDOR-Garant nastaviti da prodaje investicione jedinice penzijskih fondova kroz mrežu ekspozitura Societe Generale Srbija, koristeći i dalje visoko kvalitetne usluge licenciranih ličnih bankara.

Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom DDOR Garant prisutno je na tržištu sedam godina, zaključilo je do sada oko 70.000 ugovora sa svojim članovima i upravlja imovinom od preko 3,2 milijarde dinara.

Društvo DDOR - Garant će obavestiti sve članove o preuzimanju fondova i dati im neophodne informacije. Narodna banka Srbije dala je inicijalnu saglasnost na Ugovor o prenosu prava upravljanja između Društva Societe Generale penzije i Društva DDOR-Garant.

U narednom periodu se očekuje da će Narodna banka Srbija izdati Društvu DDOR-Garant dozvolu za upravljanje fondovima Štednja i Ekvilibrio, nakon čega će Društvo Societe Generale Penzije prestati sa radom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
privatne penzije penzioni fond penzijski fond ddor societe generale

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana