Tekst objavljen: 22.08.2017 15:05        


Predsednik PKS Marko Čadež i osnivač i generalni sekretar Srpsko-afričkog investicionog foruma – SAIF Zolani Mkiva potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji.

Srbija hoće novo tržište, "otvara" novi kontinent

Cilj je unapređenja zajedničkih aktivnosti i jačanja privrednih veza Srbije i regiona sa Južnoafričkom Republikom (JAR) i Afričkom unijom, saopštila je PKS. Kako se navodi, saradnja dve poslovne asocijacije značajno će doprineti pripremi i organizaciji poslovnog foruma u oktobru u Beogradu, koji će okupiti zvaničnike i poslovne lidere iz JAR.

"Pre nekoliko meseci počeli smo razgovore o organizaciji velikog poslovnog foruma u Srbiji koji ne bi bio jednokratni događaj već putokaz za dugotrajnu promociju poslovnih veza između Srbije i JAR, ali i drugih zemalja iz oba regiona. Definisali smo koncept i osnovne smernice događaja i očekujem da će forum podržati privredne komore i kompanije kako regiona Zapadnog Balkana, tako i istočne i centralne Evrope - Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske", rekao je Čadež posle potpisivanja sporazuma.

Zajedničke aktivnosti PKS I SAIF, kako je naglasio predsednik PKS, treba da unaprede investicionu saradnju, transfer tehnologija i znanja iz Srbije i regiona u Afriku, povećaju izvoz na afričko tržište, kao i plasman robe, preko Srbije, na treća tržišta.

Mkiva je podsetio je na dobre istorijske i prijateljske veze koje, kako je naglasio, treba ojačati kvalitetnom ekonomskom saradnjom.

"Želimo da privreda još čvršće povezuje dva regiona, a ugovor između PKS i SAIF daće novu dinamiku u našim odnosima i saradnji poslovnih zajednica", rekao ; je Mkiva.

Osnivač SAIF-a je ukazao da je veliki potencijal za saradnju Srbije i regiona sa zemljama afričkog kontinenta u sektoru poljoprivrede, investicija u nekretnine, infrastrukturu, razmeni tehnologija i znanja, usluga i proizvoda, namenskoj industriji, turizmu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PKS Privredna komora Srbije Marko Čadež

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana