Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 28.08.2020 15:55        


Milivoje Đorđević biznis iz Feniksa u Arizoni, poreklom iz Ivanjice kupio je za 45 miliona dinara turističko neselje "Anđelija Mišić" na Suvoboru

Srbin iz Amerike kupio selo na Subovoru

Turističko naselje u selu Koštunići palo je u stečaj pre više od deset godina.

Preduzeće je kao pravno lice prodato metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda i njihovo poboljšanje tokom postupka, a saglasnost na prodaju danas je dao Odbor poverilaca u Beogradu, u kome većinski udeo ima preduzeće "Jugoimport SDPR".

Saglasnost je bila neophodna, kako je na prodaji u Privrednom sudu u Čačku nedavno saopštila stečajni upravnik, Gordana Hadžić iz Gornjeg Milanovca, zbog toga što je ponuđena svota manja od 50 odsto procenjene vrednosti.

Ovlašćena agencija "Olimpija" iz Užica, procenila je da likvidaciona vrednost "Anđelije Mišić" iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 miliona evra.

Najvrednija imovina jeste hotel "Milica i Panajota" u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika džakova (17,8), vila "Suvoborka" (15,4), Etno-kuća (14,5) i restoran "Ravna gora" (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Inače, Đorđević u svom posedu ima lanac od četiri hotela od kojih jedan "Park" u Ivanjici i veliki broj apartmana ali će, ukoliko njegova ponuda bude prihvaćena, morati da uloži višestruko veći iznos kako bi veliko odmaralište bilo spremno da primi posetioce.

Ovo lepo turističko naselje osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg "Jugoimport - Atera" i kompanije "Hajtek difens epe" iz Atine.

Đorđević je, inače, danas kupio i naselje "Prilički kiseljak" u prilikama kod Ivanjice, u stečaju, po ceni od 4,1 miliona dinara. To je saopštio njegov pravni zastupnik Miodrag Aleksić, advokat iz Čačka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupio celo selo suvobor milivoje đorđević selo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana