Tekst objavljen: 23.06.2015 16:10        


Građani Srbije nemaju razloga za brigu, jer njihova finansijska sredstva ni na koji način nisu ugrožena zbog grčke krize, rečeno je danas Tanjugu u Vojvođanskoj banci, povodom ocena u pojedinim medijima da bi situacija u Grčkoj mogla da se odrazi na poslovanje njihovih banaka u Srbiji.  

Sredstva u bankama u Srbiji sigurna

U Vojvođanskoj banci, čiji je većinski vlasnik Nacionalna banka Grčke, napominju da su sredstva građana apsolutno sigurna u bankama u Srbiji, koje posluju pod strogim pravilima Narodne banke Srbije.

"Za stabilnost srpskih banaka i sigurnost njihovih klijenata je presudna markoekonomska i politička stabilnost Srbije, a ne drugih zemalja. Domaći bankarski sistem je stabilan, visoko kapitalizovan i visoko likvidan i čini najzdraviji deo srpske ekonomije", ističu u Vojvođanskoj banci.

"Što se tiče situacije u Grčkoj, mi smo uvereni da će se objaviti vrlo uskoro političko rešenje koje će staviti tačku na ovu krizu", kažu u Vojvođanskoj banci i napominju da njeni klijenti nemaju razloga da brigu, jer je sigurnost klijenata te finansijske institucije na prvom mestu.

Uz podsećanje da je Vojvođanska banka - srpska banka sa akcionarom iz Grčke, ona je predočila da Nacionalna banka Grčke, kao većinski akcionar, uprkos krizi u toj zemlji, ima snažnu poziciju, likvidna je, sa zdravim finansijama i uspešno će prebroditi krizu na matičnom tržištu.

"Mi smo lokalna banka koja je osnovana i posluje u Srbiji u skladu sa srpskim propisima i pod striktnim pravilima Narodne banke Srbije. Mi nemamo investicije u Grčkoj, mi smo isključivo investirali u likvidnost srpske države tako što smo kupovali obveznice i državne zapise Republike Srbije", objašnjavaju u toj banci.

"U Vojvođanskoj banci mi poslujemo kao i do sada zahvaljući činjenici da smo nezavisni od našeg akcionara, da imamo snažnu likvidnost i visok nivo kapitala", poručili su iz te banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčke banke Vojvođanska banka - NBG banke novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana