Tekst objavljen: 06.05.2015 11:35        


Ekonomski stručnjaci, telekomunikacioni inženjeri i predstavnici Vlade Srbije, kao vlasnika Telekoma Srbija, treba zajednički da utvrde kakve su stvarne perspektive Telekoma i da li je tu kompaniju potrebno prodati, izjavio je danas direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Milan Janković.

Stručnjaci i Vlada da odluče o sudbini Telekoma

"Telekom Srbije je do sada pokazao veliku 'žilavost', ali su ubuduće potrebne velike investicije u tehnološki razvoj kompanije da bi uspela da izdrži konkurenciju na otvorenom tržištu telekomunikacija," rekao je Janković na konferenciji, odgovarajući na pitanja novinara da li treba prodati Telekom.

Telekom Srbija je u jakoj tržišnoj konkurenciji zadržao dobru poziciju i ispunjava svoje obaveze, ali je pitanje da li ubuduće može da izdrži konkurenciju i da li će moći da izvrši neophodna ulaganja, dodao je Janković.
On je napomenuo da su neke države u Evropi i svetu zadržale u svom vlasništvu telekomonikacione kompanije, ali da iza tih kompanija stoje te države sa svojim budžetima.

"Da li će se prodati svih 78 odsto akcija države u Telekomu ili manje, o tome će odlučiti Vlada Srbije, kao vlasnik kompanije, koja će do 1. juna dobiti mišljenje savetnika za privatizaciju Telekoma da li treba privatizovati tu kompaniju i po kom modelu," kazao je Janković.

On je rekao da će, ako dođe do privatizacije tog preduzeća, biti prodato tržište Telekoma u Srbiji u segmentu fiksne, mobilne telefonije, Interneta i licence za rad Telekoma na tržištima BIH i Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje da li se država odrekla kontrole nad telekomunikacionom informacijama, kada je reč o bezbednosnom aspektu, Janković je rekao da će državni interes, ako dođe do prodaje Telekoma, biti zaštićen i da će taj segment biti izdvojen i to pitanje rešiti pre prodaje kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija ratel telekomunikacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana