Tekst objavljen: 12.12.2015 14:30        


Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Beogradu i novosadska kompanija koja se bavi razvojem video-igara Eipix Entertainment potpisali su danas ugovor o saradnji, čime će studentima tog fakulteta biti omogućena praksa i eventualno zaposlenje.

Studentima PMF-a praksa i posao u Eipixu

Kako se navodi u saopštenju te kompanije ugovor su potpisali direktor i osnivač kompanije Eipix Mirko Topalski i dekan PMF-a Milica Pavkov Hrvojević.

"Kao fakultet koji je odavno prepoznao kapacitete ove struke i koji, između ostalog, školuje i informatički kadar, PMF je potpisao Ugovor o saradnji sa kompanijom Eipix kako bi svojim studentima omogućio kvalitetnu praksu, a najboljima i zaposlenje u ovako produktivnom okruženju", navela je Pavkov Hrvojević.

Topalski je istakao da je saradnja između institucija koje obrazuju deficitarne kadrove i velikih kompanija koje ih potražuju dobitna kombinacija za obe strane.

"To je naročito korisno za studente koji na taj način dobijaju prilike podrazumevane u razvijenim sistemima. Veoma sam zadovoljan i ponosan što će PMF i Eipix zajednički kreirati dinamičnu i progresivnu sredinu za mnoge mlade ljude", zaključio je Mirko Topalski.

Kako se navodi u saopštenju kompanija Eipix, koja se deset godina bavi razvojem video-igara, predstavlja najproduktivnijeg globalnog proizvođača "casual" igara HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) žanra.

Sa više od 40 naslova na HOPA tržištu i planom da se uključi u "Free To Play" tržište, trenutno najprofitabilnije na svetu, Eipix u Srbiji znatno doprinosi popularizaciji igračke i IT industrije, ali i pojedinačnih profesija koje su njoj zastupljene, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
univerzitet fakultet it industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana