Zvanični kurs Evra za dan 22.09.21. :: 117.5754 rsd
Tekst objavljen: 03.01.2019 12:00        


U Srbiji je skoro svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatera, a u 35 odsto slučajava to su činili zbog niže cene usluga, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL.

Svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatera

Kako je saopštio RATEL, 29 odsto ispitanika promenili su operatera na preporuku poznanika, a 12 odsto zbog promotivnih cena usluga.

Mogućnost zadržavanja broja telefona prilikom menjanja operatera iskoristilo je 40 odsto ispitanika. Skoro 15 odsto ispitanih nisu znali da mogu da zadrže broj, a oko 11 odsto se izjasnilo da im je novi operater rekao da ne mogu da zadrže stari broj.

Više od trećine ispitanih nema SIM karticu, ni telefon koji podržava 4G mrežu, a dve trećina ispitanika koristi su do tri gigabajta podataka mesečno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Кvalitet usluga prenosa podataka koji pružaju sva tri operatera u Srbiji je veoma dobar i na nivou je mobilnih mreža u Evropi. Međutim, jedna trećina mobilnih korisnika nema ili ne koristi internet na mobilnom telefonu", naveo je u saopštenju RATEL.

Dodaje se da su sva tri operatera mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji imaju zadovoljavajući kvalitet usluga koje pružaju korisnicima koji, s druge strane, ne upotrebljavaju u raspoloživom kapacitetu usluge koje su im omogućene.

U istraživanju RATEL-a sprovedenom u novembru ove godine učestvovalo je 1.200 ispitanika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mobilni operateri operateri mobilni telefon vlasnici telefona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana