Tekst objavljen: 03.05.2018 9:18        


Od 2018. svi hoteli, vile, apartmani, studija i sobe za iznajmljivanje u Grčkoj dužni su da gostima obračunaju porez na boravak - takozvanu boravišnu taksu.

Sve o novoj taksi koju plaćate u Grčkoj

Plaćanje boravišne takse je uvedeno u hotelima od 1-5 zvezdica kao i ostalim smeštajnim kapacitetima (apartmanima, sobama, zasebnim vilama) koji primaju goste na jedan ili više dana. U kampovima i posebno određenim kategorijama, boravišna taksa se ne plaća, navodi sajt Grčkainfo.

Boravišna taksa se računa kao fiksni iznos po danu i po smeštajnoj jedinici - ne po osobi. U zavisnosti od vrste smeštaja iznosi:

• 4 € po sobi dnevno za hotele sa 5 zvezdica
• 3 € po sobi dnevno za hotele sa 4 zvezdice
• 1,5 € po sobi dnevno za hotele sa 3 zvezdice
• 0,5 € po sobi dnevno za hotele sa 1-2 zvezdice
• 0.5 € dnevno za privatne sobe, studija i apartmane.

Boravišna taksa se plaća prilikom odjave iz smeštaja - neposredno pre odlaska. Vlasnik ili menadžer smeštaja ili hotela će vam izdati posebnu potvrdu o primanju uplate koja sadrži: datum izdavanja, ime osobe kojoj je smeštaj izdat, datume boravka, iznos naknade.

Iako nijedna zvanična institucija Grčke nije objavila obaveštenje da će se kontrola plaćanja boravišne takse proveravati na graničnim prelazima, za svaki slučaj potvrdu obavezno sačuvajte do izlaska iz zemlje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje takse Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana