Tekst objavljen: 07.04.2017 10:50        


ZAGREB, 7. aprila (Tanjug) - Osnivač i vlasnik Agrokora Ivica Todorić izjavio je danas da je pokrenuo proces aktiviranja takozvanog "Leks Agrokora", čime je, kako je naveo, sve što je izgradio predao hrvatskoj državi. "Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula je proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku", napisao je Todorić u pisanoj izjavi, koju prenosi "Večernji list".

Sve što sam izgradio predao sam hrvatskoj državi

Ta odluka je, kako navodi, doneta u uverenju da je to u najboljem interesu za svakog zaposlenog, partnera, dobavljača i sve druge učesnike u celoj privredi.

"Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenima, bliskim saradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju kompaniju u istoriji Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u poslednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali više od 60.000 radnih mesta, te osigurali postojanje i prosperitet čitavog Agrokor koncernaĆ, navodi se u izjavi koja je poslata iz Agrokora.

Todorić je naveo da je 40 godina sebe uložio u izgradnju cele Hrvatske i regiona, zbog čega je, kako kaže, danas ponosan čovek, "jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi".
On je još jednom pozvao sve koji mogu doprineti da Agrokor nesmetano nastavi da radi, da se sačuvaju radna mesta i da se omogući dalji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari.

Hrvatski parlament usvojio je u četvrtak Zakon o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, popularno nazvan "lex Agrokor".

Prethodno se sa članovima koordinacionog odbora banaka sastao glavni izvršni direktor za restrukturisanje Agrokora Antonio Alvarez III, koji je, nedugo nakon izglasavanja Zakona, izjavio da su banke spremne finansirati operativno poslovanje i operativne finansijske potrebe koncerna, pod uslovima prioriteta prema "lex Agrokoru", navela je Hina.

"Oni nastavljaju da podržavaju dalje poslovne operacija grupe kao i sve druge doprinose, posebno zaposlenih i dobavljača tokom ovog izrazito neizvesnog razdoblja. Oni jednoglasno izražavaju podršku i nameravaju finansirati operativno poslovanje i operativne finansijske potrebe grupe pod uslovom prioriteta prema novom Zakonu o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasan u Hrvatskom saboru", rekao je Alvarez.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana