Tekst objavljen: 10.11.2022 12:15        


Berza kriptovaluta Binance neočekivano je povukla ponudu za preuzimanje posrnulog rivala FTX, uz obrazloženje da su problemi te kompanije "izvan naše kontrole ili mogućnosti da pomognemo"

Svet kriptovaluta: Binance naprasno odustao od preuzimanja FTX


Saopštavajući da odustaje od preuzimanja FTX-a, Binance, najveća kripto berza na svetu, navela je da je tokom procesa dubinskog snimanja finansijskih izveštaja rivalske berze došla do saznanja o "pogrešnom upravljanju sredstvima klijenata i navodnim istragama američkih nadležnih agencija“, prenosi TV stanica CNN.

Ovo je najnoviji preokret u dramatičnoj sagi koja se brzo odvija i u kojoj učestvuju najmoćniji igrači u kripto svetu. Istovremeno, ovaj razvoj događaja predstavlja sunovrat za Sema Bankmana-Frajda, 30-godišnju rok zvezdu koja je osnovala FTX 2019. godine, a koga su često poredili sa investicionim magovima kao što su Voren Bafet i J.P. Morgan.

Bez spasilačkog preuzimanja, FTX je na putu kolapsa, zajedno sa ostatkom Bankman-Frajdove ogromne kripto imperije. Prema Vol Striti Žurnalu, Bankman-Frajd je u sredu rekao investitorima da su mu potrebna hitna sredstva za pokrivanje manjka od otprilike 80 milijardi dolara zbog zahteva klijenata za povlačenje sredstava koji su stigli poslednjih dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve digitalne valute su potonule u sredu zbog previranja u FTX-u. Bitkoin je pao ispod 16.000 dolara, na najniži nivo u poslednje dve godine, nakon što je Binance potvrdio da odustaje od kupovine FTX-a. Eter, drugi najpopularniji token, pao je za oko 13 procenata na 1.137 dolara.

Prema agenciji "Blumberg", krah FTX-a je već pod istragom Komisije za hartije od vrednosti i Komisije za trgovinu robnim fjučersima. Ova agencija navodi, pozivajući se na ljude upućene u istragu, da regulatori istražuju da li je FTX pravilno upravljao sredstvima klijenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odustali od preuzimanja binance FTX preuzimanje kriptovalute trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana