Tekst objavljen: 19.02.2014 13:26        


Nikada više se neće ponoviti Univerzal banka. Pre svega zato što će kontrola biti ozbiljnija. Neće se dogoditi da pet godina kontrolori ne uđu u jednu banku - kaže za Novosti Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije.

Tabaković: Kontrola uskoro ulazi u pola banaka u Srbiji (Medija centar Beograd)

- U narednom periodu imaćemo redovnu kontrolu u deset banaka i pet specijalnih - dodaje ona i ističe da je bankarski sektor likvidan, dobro kapitalizovan i sposoban da u potpunosti obezbedi celokupan finansijski servis privrede i stanovništva.

Komentarišete zaradu banaka koja je za 42 odsto veća nego lane, Tabaković kaže da ne bi trebalo da iznenadi ukoliko konačan rezultat za 2013. pokaže mnogo manji rezultat bankarskog.

- Prema našim nezvaničnim i preliminarnim podacima, mnoge banke su iskoristile priliku da u decembru vrše značajne ispravke vrednosti i otpise teže naplativih plasmana - objašnjava ona u razgovoru za Novosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    gagi 19.02.2014 19:38

    da li neko od vas ima uvid u priliv sredstava budzetu samo na ime uvoza polovnih automobila.do nove godine na ime carine i pdv to je bilo oko 10000000,00evra a od kako je primenjiv katalog amss,od nove godine, nema 1000000,00evra.kad vi to ne vidite dzaba kampanj...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
propale banke bankarsko tržište bankarski sektor banke Narodna banka Srbije nbs guverner Narodne banke Srbije jorgovanka tabaković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana