Tekst objavljen: 31.10.2013 15:00        


Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković je, na pitanje ko je razorio privredni sistem Srbije i da li je nju kao i ministra privrede Sašu Radulovića sramota zbog pljačkaške privatizacije posle 2000, godine, rekla da su ga "razorili su maskirani menadžeri koji se pretvaraju da su kapitalisti-vlasnici".

Tabaković: Srbiju su razorili maskirani menadžeri (Medija centar Beograd)

- Na tom poslu ostaju kratko i ne pokazuju stvarnu posvećenost ni korporaciji ni tržištu. Važniji su od vlasnika akcija, kapitala - rekla je Tabakovićeva u intervjuu za novi broj časopisa Nedeljnik.

Kako je ocenila, da je zakon o vlasničkoj transformaciji iz 1997. godine dopunjen odredbama o oročenosti i obaveznosti tog procesa, danas ne bismo govorili o ovim stopama nezaposlenosti.

- Zakon o privatizaciji iz 2001. nije bio feleričan, on je imao ugradjenu manu, i ja sam na to upozoravala u vreme donošenja, i sve vreme njegove primene - rekla je Tabakovićeva, koja je polovinom devedesetih godina prošlog veka bila ministarka za privatizaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Na pitanje kako tumači dolazak svetskih eksperata u Srbiju i da li ima kontakte sa ekipom Dominika Stros-Kana, ona je rekla da je "Stros-Kan pojavljivanjem u vladi razbio to srpsko političko blato u koje ulaze samo netalentovani, neobrazovani, nekvalifikovani".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ben akiba 31.10.2013 15:34

    Imena i prezimena Jorgovanka, ostavi se neodredjenih prica te ovi te oni!
    Zna se ko je sta uradio i kako pa na svetlo dana sa njihovim imenima i poreklom imovine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jorgovanka tabaković guverner Narodne banke Srbije nbs Narodna banka Srbije privatizacija privatizacije Srbija propala preduzeća ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana