Tekst objavljen: 28.03.2023 16:15        


Prijave za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju otvorene su do 5. maja, a timovi mogu da se prijave u kategorijama "Realizovane inovacije" i "Inovativno selo"

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju: Prijave otvorene do 5. maja


Takmičenje promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje edukativnu i finansijsku podršku, a ovogodišnji početni nagradni fond je pet miliona dinara.

U kategoriji "Realizovane inovacije" mogu se prijaviti timovi koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno postrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu.

Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa, a sve više od toga, poput serijske proizvodnje, dodatna je prednost.

Za kategoriju "Inovativno selo" mogu se prijaviti timovi koje čine predstavnici. Kategorija je predviđena za one koji imaju barem jednog člana koji je predstavnik registrovanog udruženja, preduzeća ili gazdinstva.

Pravo učešća u "Realizovanim inovacijama" imaju isključivo timovi sastavljeni od najmanje tri člana, koji mogu biti fizička ili pravna lica.

U kategoriji "Inovativno selo" mogu učestvovati timovi od najmanje tri predstavnika istog ili različitih sela, odnosno mesnih zajednica, i to fizičkih i/ili pravnih lica.

Članovi tima treba da imaju prebivalište na teritoriji sela, a pravna lica sedište. Svako selo može biti predstavljeno sa više timova.

Preporuka prilikom formiranja timova, nezavisno od kategorije u kojoj se takmiče, je da tim ne uključuje samo članove koji poznaju tehnički deo inovacija, već i osobe koje imaju određena znanja o ekonomskom delu projekta. Ovo je važno jer se značajan deo zadataka odnosi na kreiranje poslovne strategije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Učešće se prijavljuje preko elektronskog formulara OVDE, do 20 časova.

Takmičenje je organizovano u nekoliko segmenata: priprema, tehnika, tržište, promocija, polufinale i finale.

Polufinale je faza takmičenja u kom se dvanaest najbolje plasiranih takmičara nadmeće za plasman u finale, koje se za kategoriju "Realizovane inovacije" organizuje u studiju RTS-a, za koji je obezbeđen direktan prenos na nekom od kanala javnog servisa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konkurs takmičenje tehnološke inovacije inovacije 5. maj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana