Tekst objavljen: 29.10.2015 11:41        


Prvi mesec bezgotovinskih plaćanja u Srbiji, čiji su početak 25. septembra obeležile kompanija Visa i Banca Intesa, osim promocije elektronskih načina plaćanja, pratili su i postovi, tvitovi i fotografije naših poznatih glumaca, blogera i novinara na društvenim mrežama (#CashlessWeek).

Tamara Dragičević pobednica prvog #CashlessWeek

Najinteresantniji deo meseca posvećenog bezgotovinskom životnom stilu bio je sedmodnevni izazov tokom kojeg je pet ličnosti iz javnog života imalo zadatak da obavi što više transakcija u okviru limitirnog budžeta koji je iznosio 14.000 dinara po učesniku. Od 5. do 12. oktobra glumci Tamara Dragičević i Bojan Perić, novinar Aleksandar Stojanović, internet stručnjak Zoran Torbica i bloger Milan Vučićević, zaboravili su na gotovinu i izvršili čak 118 bezgotovinskih transakcija.

GlumicaTamara Dragičević je za sedam dana obavila 39 bezgotovinskih plaćanja što ju je dovelo do titule pobednice prvog #CashlessWeek izazova u Srbiji.

Bez obzira da li je mesec bezgotovinskih plaćanja ili ne, ja koristim karticu za svakodnevna plaćanja, ne gledajući iznos transakcije. Tokom CashlessWeek izazovanisam menjala svoj način života, niti način plaćanja, pa mi je bilo veoma zgodno da učestvujem u ovom zanimljivom zadatku. Moj dnevni raspored je prilično popunjen, često kupujem online i putujem, a uz karticu ne moram da razmišljam o nošenju gotovine, vraćanju kusura, prebiranju sitnog novca po džepovima, što plaćanje čini bržim, lakšim i sigurnijim“, rekla jeTamara Dragičevićna današnjem događaju za medije koji su povodom proglašenja pobednika #CashlesWeek izazova organizovale kompanija Visa i Banca Intesa.

Tokom #CashlessWeek izazova prosečna vrednost transakcija iznosila je 593 dinara, a najniži iznos plaćen karticom bio je svega 27.99 dinara, a tu transakciju izršio je Aleksandar Stojanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Vladimir Đorđević, Visa regional manager SEE rekao je: „Drago nam je da se sve više ljudi u Srbiji opredeljuje za bezgotovinske načine plaćanja, što potvrđuju rezultat istrživanja tržišta. Svakodnevno plaćanje karticama na mestima prodaje, putem mobilnih telefona, online šoping, kao i korišćenje kartica u inostranstvu je u porastu i Visa je posvećana daljem jačanju tog trenda, naročito kada imamo priliku da se udružimo sa partnerom poput Banca Intesa. Uvođenjem inovativnih tehnologija kao što je recimo beskontaktno plaćanje, ubrzava se migracija sa gotovinskih transakcija jer potrošači biraju brže, jednostavnije i sigurnije načine plaćanja“.

Zajednički zaključak učesnika #CashlessWeek izazova je da su glavne prednosti bezgotovinskih načina plaćanja brzina, jednostavnost, sigurnost i dostupnost veće ponude proizvoda i usluga.

Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa rekao je: „Banca Intesa iz godine u godinu beleži rast u broju izvršenih transakcija platnim karticama što govori o postepenoj ali sigurnoj promeni potrošačkih navika naših klijenata. Samo u prvih devet meseci ove godine broj plaćanja koji je obavljen karticama Banca Intesa povećan je za gotovo 15 odsto u poređenju sa istim periodom 2014, a nastavak ovog trenda očekujemo i u narednom periodu. Pored toga, izuzetno smo ponosni na činjenicu da građani prepoznaju niz inicijativa koje smo sproveli kako bi na domaće tržište uveli najsavremenija rešenja u oblasti bezgotovinskog plaćanja poput implementiranja HCE tehnologije, kao i tehnologije beskontaktnog plaćanja.“

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
plaćanje karticom kartice Visa banka intesa #CashlessWeek

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana