Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 22.07.2018 17:36        


"Telekom Srbija" je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti.

"Telekom" kupuje kablovske operatere - želi li ga A1?

To je izjavio je generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk.

U razgovoru za "Večernje novosti", on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da "Telekom Srbija", kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.

Kaže i da "Telekom Srbija" ima finansijskih kapaciteta za te planove.

"Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbje, mislim da možemo još značajnije da investiramo i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama", ističe Ćulibrk.

On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46 odsto na tržištu mobilne telefonije i oko 25 odsto učešća u segmentu televizijskog sadržaja.

Istovremeno, ukazuje da danas na tržište telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominanatna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera i više od 20 operatora fiksne telefonije.

"Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru, koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju", navodi Ćulibrk.

"Telekom Srbija", naglašava, neće biti po strani, te stoga i pomenuti planovi o akvizicijama.

Osvrnuvši se na poruku iz Beča da je austrijski A1 nedavno najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu "Telekoma Srbija", Ćulibrk kaže da takvih informacija - nema.

"Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu "Telekoma Srbija" jer smatram da naša kompanija vredi više", zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fiksna telefonija Telekom Srbija austrijski A1

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana