Tekst objavljen: 13.04.2017 10:51        


SANKT PETERBURG, 13. aprila (Tanjug)  Glavna tema ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), pod pokroviteljstvom predsednik Rusije Vladimira Putina, biće "Postizanje novg balansa na globalnom nivou". 

Tema SPIEF: Postizanje novog balansa na globalnom nivou

Diskusije skupa, koji se održava od 1.do 3.juna, biće podeljene na pet glavne tema upravljanje makro okruženjem, ruska ekonomska agenda, prihvatanje tehničkih disruptora, fokus na ljudskih faktor, serija predviđanja, saopšteno je danas.

Indijski premijer Narendra Modi, kako je najavljeno, učestvovaće na ovogodišnjem forumu, na koji je dolazak najavio i generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Program predviđa i BRICS biznis forum i B20 Forum o međunarodnoj trgovini i investicijama, kao i rusko-indijski forum, tradicionalni energetski samit, te i forume Rusija-SAD, Rusija-Francuska, Rusija-Latinska Amerika, Rusija-Ssvajcarska, Rusija-Japan, Rusija-Afrika.

Prema najavi organizatora, održaće se i biznis skupovi Evroazijske ekonomske unije i Indije, o strateškom razvoju farmaceutske industrije, kao i IT.

Planirane su i sesije Ssangajske organizacije za saradnju, te i Valdaj kluba, ali na marginama, po prvi put, i Svetskog festivala omladine i studenata.

Forum malih i srednjih preduzeća biće odrzan dan pre zvaničnog otvaranja SPIEF-a.
Više od 200 vodećih eksparata iz Evrope, Azije, Severne i Latinske Amerike, kao i Rusije dalo je doprinos u pripremi programa, navodi se u saopštenju.

Savetnik predsednik Ruske Federacije i izvršni sekretar organizacionog odbora SPIEF Anton Kobjakov rekao je da su teme za predstojeći forum izrađene uzimajući u obzir moderne ekonomske trendove.

"Strukturalni debalans u globalnoj i ruskoj ekonomiji koji smo uočili treba da bude izbalansiran. Ssefovi država i vlada, velikih kompanija i vodeći svetski eksperti koji će učestvovati na skupu u diskusijama će se fokusirati na potragu za novim balansom u globalnoj ekonomiji", kazao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana