Zvanični kurs Evra za dan 17.09.21. :: 117.5653 rsd
Tekst objavljen: 31.07.2021 16:00        


Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rešavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije bežičnim putem privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon u 1.743 Modela S

Tesla plaća 1,5 miliona dolara zbog greške sa auto baterijama


Predloženo poravnanje pokriva advokatske takse i troškove, a vlasnicima vozila će biti plaćeno po 625 dolara za smanjene performanse baterije.

Kao deo sporazuma, Tesla takođe mora da obezbedi dijagnostiku i obaveštenja u vezi s baterijama vlasnicima svojih električnih automobila pod garancijom kad god je potrebna popravka baterija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prema dokumentima dostavljenim Okružnom sudu SAD u San Francisku, a do kojih je došao CNBC, prema predloženom poravnanju Tesla bi uplatio 1,5 miliona dolara u fond kroz koji bi se vlasnicima vozila platilo zbog smanjenih performansi vozila koje su nastale usled smanjenja baterije, a takodje bi pokrivao i advokatske takse i troškove tužilaca.

Prema podnescima, ažuriranje softvera uticalo je na 1.743 vlasnika Tesla Modela S, a u maju 2019. kompanija se takođe suočila sa negativnim publicitetom nakon što se jedno od njenih vozila Model S zapalilo u Hongkongu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poravnanje Tesla Model S tesla ilon mask električni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana