Tekst objavljen: 18.04.2022 16:45        


Japanska Tojota i nemački Folksvagen postepeno vraćaju u pogon svoje fabrike u Kinu nakon višenedeljne pauze zbog korona lokdauna

Tojota, Folksvagen i Tesla polako nastavljaju proizvodnju u Kini


Iz Tojote je saopšteno danas da se pripremaju da nastave s radom u fabrici u Čangčunu, u provinciji Đilin, jednom od najvećih kineskih centara za proizvodnju automobila, nakon zaustavljanja proizvodnje 14. marta, prenosi američka televizija Si-En-En.

„Međutim, tajming za potpunu obnovu proizvodnje tek treba da se utvrdi”, dodaje se u saopštenju japanskog proizvođača automobila.

Folksvagen je, s druge strane, danas već ponovo pokrenuo proizvodnju u svojim fabrikama u Čangčunu, koje su takođe bile zatvorene od sredine prošlog meseca, ali njegova fabrika u Šangaju, koju vodi u partnerstvu sa kineskim državnim proizvođačem automobila SAIC-om, ostaje zatvorena.

„U fazi smo procene izvodljivost obnavljanja proizvodnje u šangajskoj fabrici”, poručili su iz Folksvagena, navodi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rojters je izvestio da se i „Tesla” pripremao da nastavi danas proizvodnju u pogonu u Šangaju nakon tronedeljnog zastoja, međutim, iz ove kompanije, na čijem je čelu najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, niko nije za sada odgovorio na pozive Si-En-En-a koji je pokušao da proveri tu informaciju.

Najgori talas epidemije kovida u Kini u poslednje dve godine naveo je kineske vlasti da pojačaju politiku svođenja korona slučajeva u zemlji na nulu, i da zaključa nekoliko velikih gradova, primoravši desetine miliona ljudi da ostanu u svojim domovima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kina šangaj tojota Folksvagen korona virus lokdaun tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana