Tekst objavljen: 08.10.2016 10:00        


Turistička organizacija Srbije (TOS) je u saradnji sa produkcijskom kućom "Bez prtljaga" (No lugage) sprovela intenzivnu promotivnu kampanju naše zemlje u Bugarskoj preko društvene mreže Facebook. 

TOS putem društvenih mreža poziva goste iz Bugarske

Kampanja je realizovana u avgustu, kada su svakodnevno preporučivane destinacije u Srbiji, a pratioci produkcije "Bez prtljaga" su tri puta dnevno imali priliku da se kroz objave upoznaju sa različitim destinacijama, događajima, gastronomijom, mogućnostima za aktivni odmor i prirodnim lepotama Srbije, kao i sve atraktivnijom ponudom gradova, saopšteno je danas iz TOS-a.

TOS je veliki deo svojih aktivnosti fokusirao na korišćenje online kanala promocije, uz naglasak na društvene mreže kao generatore velikog broja značajne ciljne grupe turista u cilju privlačenja gostiju i podizanja svesti o Srbiji kao turističkoj destinaciji.

Zvanični statistički podaci govore u prilog činjenici da najveći broj inostranih gostiju dolazi u Srbiju iz neposrednog okruženja. To su bili razlozi da TOS u saradnji sa produkcijskom kućom "Bez prtljaga", koja se bavi temom turizma na svim kanalima digitalnog i online emitovanja u Bugarskoj, sprovede intenzivnu Facebook kampanju promocije Srbije u toj susednoj zemlji.

Gosti iz Bugarske su u ovom trenutku na prvom mestu po broju dolazaka u Beograd, a na trećem mestu u Srbiji.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je u periodu januar - jul 2016. godine boravilo preko 47.300 turista iz Bugarske, što je 22 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Turisti iz ove zemlje ostvarili su 71.200 noćenja u pomenutom periodu, što je porast od 18 odsto u odnosu na godinu ranije.

"Bez prtljaga" uživa veliko poverenje kod bugarske publike, online izdanja su veoma posećena i potencijalni turisti se često odlučuju za putovanja na određenu destinaciju baš u skladu sa preporukama ove produkcijske kuće (TV, internet i društvene mreže).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Turistička organizacija Srbije (TOS Bez prtljaga turizam u srbiji domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana