Zvanični kurs Evra za dan 26.07.21. :: 117.5606 rsd
Tekst objavljen: 07.07.2020 9:55        


Treća minimalna zarada za 1.042.114 zaposlenih u Srbiji, u ukupnom iznosu od 31 milijarde dinara, biće isplaćena danas

Treći i poslednji državni minimalac biće uplaćen danas

Država je privrednicima za tri minimalca do sada pomogla sa iznosom od 94 milijarde dinara, odnosno sa oko 800 miliona evra.

Od početka krize koja je izazvana pandemijom virusa korona država je putem direktnih davanja i oslobođenja od poreskih obaveza privredi i građanima pomogla sa 278, 64 milijarde dinara, odnosno sa 2,3 milijarde evra, saopšteno je ranije iz Ministarstva finansija.

Kada se saberu sva dosadašnja direktna davanja i indirektni podsticaji u vidu oslobođenja poreza i doprinosa, država je privredi i građanima pomogla sa oko 278,64 dinara ili oko 2,3 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Kada se saberu iznosi odloženog plaćanja poreza i doprinosa, minimalci isplaćeni privredi, kao i novac koji je država obezbedila preko Fonda za razvoj i građanima u vidu jednokratne pomoći od 100 evra, dolazi se do cifre od oko 278,64 milijardi dinara, odnosno nešto više od 2,3 milijardi evra, sa koliko je država na direktan ili indirektan način iz budžeta pomogla privredi i građanima", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
isplata minimalca ekonomska kriza pandemija državni minimalac srpska ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana