Tekst objavljen: 27.04.2021 10:55        


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da prati epidemiološku situaciju u cilju zaštite stanovništva, ali i omogućavanja što lakšeg prelaska granice i turističke razmene između dve zemlje

Tri uslova za ulazak u Grčku, olakšice za porodice sa decom

Zvanični početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, za kada je prilikom martovske posete Beogradu grčki ministar turizma Haris Teoharis, najavio da se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje takozvanih fast line punktova za prelazak granice vakcinisanih građana.

Do tog datuma (14. maja), Vlada Grčke omogućila je srpskim državljanima ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana od dana ulaska u Grčku. Kada su u pitanju najmlađi sugrađani, deca do 5 godina su oslobođena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test. Ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, resorno ministarstvo očekuje da će u pogledu vrste testova i u pogledu starosne granice za decu biti uvedene olakšice nakon 14. maja, budući da turistička putovanja u Grčku najviše planiraju porodice sa malom decom za koju nije omogućena vakcinacija, te bi obaveza njihovog PCR testiranja predstavljala dodatno finansijsko opterećenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe, putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu https://travel.gov.gr/#/ i prezentuju ga pri ulasku u Grčku. U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu. Sve navedene mere su na snazi do 14. maja, nakon čega Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije očekuje povoljniju epidemiološku situaciju u Grčkoj i mogućnost primene olakšica koje su ranije najavljene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uslovi za ulazak u grčku porodice sa decom Grčka ulazak u grčku letovanje 2021 grčka leto 2021 pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana