Tekst objavljen: 04.11.2021 12:55        


Kapitalizacija tržišta kriptovaluta je nakon višednevnog trenda rasta, danas pala za 0,7 odsto, i trenutno iznosi 2,85 biliona dolara

Tržište kriptovaluta zabeležilo pad od jutros


Bitkoin je jutros trpi istu sudbinu. U proteklih 24 sata je pao za 1,1 odsto, iako je na nedeljnom nivou rastao za 6,3 odsto prema podacima sajta koingeko. Najpoznatijom kriptovalutom na svetu se trenutno trguje po ceni od 62.100 dolara.

Itirijum, druga najpoznatija kriptovaluta na svetu je u poslednjih nedelju dana porasla za 15,7 odsto da bi jutros osvanula u crvenom za 0,5 odsto. Ova kriptovaluta se trenutno ceni na 4,548 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cena bitkoina za 5 godina pola miliona?

Keti Vud, osnivačica i direktorka američke investicione kompanije Ark invest sa portfeljom ulaganja od 50 milijardi dolara, iznela je za CNBC novu procenu.

Naime, Vud procenjuje da bi cena bitkoina u narednih pet godina mogla dosegnuti iznos od pola miliona dolara.

- Ako kompanije nastave da diverzifikuju svoj novac u nešto poput bitkoina, a institucionalni investitori počnu da izdvajaju pet odsto svojih sredstava u bitkoin verujemo da će cena biti deset puta veća od današnje, odnosno umesto 45.000 dolara, preko 500.000 dolara, rekla je Vud, čijim se procenama pridaje važnost u američkim medijima, između ostalog, zbog njenih analiza kretanja cene akcija Tesle.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ethereum jutros bitkoin jutros cena kriptovaluta jutros cena kriptovaluta trgovina kriptovalutama tržište kriptovaluta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana