Tekst objavljen: 15.12.2022 14:15        


Turska od 1. januara 2023. godine uvodi naplatu boravišne takse za turiste

Turska od 1. januara uvodi boravišnu taksu za turiste Detalj sa turskog primorjaSaopštenje o primeni takse na boravak, koje je pripremilo MInistarstvo trezora i finansija, objavljeno je u Sužbenom listu Republike Turske.

Predmet boravišne takse obuhvata usluge noćenja u smeštajnim objektima kao što su hoteli, moteli, turistička naselja, pansioni, kampovi, brvnare, planinske kuće, kao i sve ostale usluge koje se nude u sklopu smeštajnog objekta poput usluga pića, aktivnosti, zabave itd.

- Boravišna taksa biće posebno prikazana na računima i sličnim dokumentima koje izdaju smeštajni objekti. Ovaj porez neće biti uključen u osnovicu PDV-a, pišu turski mediji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Srbi u Tursku sa ličnom kartom

Srbi, inače, od juna ove godine mogu u Tursku samo sa ličnom kartom.

Vlada Srbije donela je početkom juna Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

Kako su tada naveli, ovakav potez je od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uvođenje boravišne takse 1 januar 2023 turska boravišna taksa srpski turisti lična karta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana