Tekst objavljen: 15.11.2013 11:15        


Život u hotelu zvuči kao luksuz. Cena hotelskog smeštaja u centru srpske prestonice često je povoljnija od iznajmljene garsonjere na periferiji, pa hotelskoj sobi u odnosu na privatni stan prednost najčešće daju studenti i radnici koji nisu iz Beograda.

U Beogradu jeftiniji život u hotelu nego u stanu

Jednokrevetna soba mesečno staje oko 19.000 dinara. Zato se mnogima život u hotelu u centru Beograda isplati, iako se stanovi u prestonici izdaju za trećinu jeftinije nego prošle godine.

Interes su našli i hotelijeri. Zbog velikog broja praznih soba, pojedini hoteli u prestonici u društvenom vlasništvu, nude sobe po povoljnijim cenama na duži period.

Više od polovine smeštajnih kapaciteta u Srbiji ne može da se takmiči na međunarodnom turističkom tržištu, kažu u Udruženju hotelijera. Kad su sobe prazne, poručuju, isplati se izdati ih i jeftinije.

- Osnovno je da krevet ne sme biti prazan. Svaki krevet, ležaj, soba, ukoliko niko nije boravio, to je gubitak u nepovrat - naglasio je Georgi Genov iz Udruženja hotelijera.

Godine nemara u hotelima koji su u društvenom vlasništvu, teško je sakriti. Izdavanjem soba po povoljnijim cenama na duži period, kažu zaposleni, makar pokriju troškove. Svesni su i oni, kao i stanari, da je to prelazno rešenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Nikola Nikolic 16.11.2013 21:08

    Molio bih vas da mi napisete kaji to hoteli u Beogradu izdaju sobe na recimo mesec dana jednokrevetnu sobu za 19.ooo dinara.
    unapred vam se zahvaljujem Nikolic

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovanje cene stanova cena stanova iznajmljivanje stana iznajmljivanje nekretnine iznajmljivanje rentiranje stanovi podstanari hoteli hotel Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana