Tekst objavljen: 11.07.2021 9:00        


Grad Beograd će pokrenuti konkurs za sufinansiranje zamene liftova

U Beogradu subvencije za zamenu liftova u zgradama

To znači da ćemo skupštinama stanara ponuditi određeni broj proizvođača liftova kako bi mogli da izaberu s kim će sklopiti ugovor, a Grad će učestvovati sa deset odsto subvencije od ugovorene vrednosti lifta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najavljujući da će građani moći liftove da otplaćuju na duži rok - do deset godina, putem Infostana. U tu svrhu Grad će, kako je naveo, izdvojiti sto miliona dinara.

„Istovremeno, Grad će raspisati i konkurs za uređenje fasada, za šta je planirano da se izdvoji dve stotine miliona dinara, odnosno da učešće Grada bude dvadeset odsto. Uslovi će biti slični kao i za liftove – otplata na deset godina uz mogućnost naplate posredstvom Infostana“, najavio je Vesić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zamenik gradonačelnika je podsetio da Grad Beograd učestvuje i u obnovi fasada onih objekata koji su pod zaštitom države.

„Ove godine smo odvojili 325 miliona dinara i obnovićemo između šezdeset i sedamdeset fasada. Od 2013. godine uredili smo više od pet stotina fasada, tako da postoje delovi grada, poput Zemuna, Kosančićevog venca, Pop Lukine, Brankove, koji imaju uređene fasade. Na tome ćemo i dalje insistirati jer uređenje grada jeste jedan od naših prioriteta“ precizirao je Vesić.

1 komentar

  1. User image
    Mirko 17.01.2022 21:24

    Za sada nema ništa od ovoga što je najavio g-din Vesić, a uvidom u predloženi budžet Beograda ne vidi se da li su odvojena sredstva za ovu svrhu. Što se tiče JP Gradskog stambenog, njihove cene su dvostruko veće od realnih, jer oni angažuju privatne firme da urade posao, i na tome dobro zarađuju. Zato ne treba da čudi podatak da samo mali broj zgrada prihvata njihove sadašnje uslove za zamenu lifta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zamena liftova Beograd subvencije liftovi beogradski liftovi goran vesić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana