Tekst objavljen: 13.08.2021 15:25        


Korisnici usluga u Crnoj Gori neće morati da ih plate, ako prethodno nisu dobili fiskalni račun sa kju-ar (QR) kodom, izjavio je crnogorski ministar finansija Milojko Spajić

U Crnoj Gori ne morate da platite račun ako nema QR kod


"QR kod na računu je neophodna potvrda da je porez plaćen. Bez njega vi niste u obavezi da platite izdati račun", rekao je Spajić u izjavi na početku kampanje kojom njegovo ministarstvo želi da podstakne plaćanje i prijavljivanje poreza.

Ministarstvo finansija je objavilo i da je širom Crne Gore postavljen reklamni materijal, a turistima se na ulazu u zemlju dele leci sa informacijama da ne moraju da plate usluge i proizvode za koje nisu dobili fiskalni račun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nepravilnosti i neizdavanje fiskalnih računa mogu se prijaviti Upravi prihoda i carina na telefonski broj 19707, kao i putem web portala budiodgovoran.me

Spajić je ranije izjavio da se očekuje da ovogodišnja turistička sezona bude bar na nivou od 65 odsto u odnosu na 2019. godinu, ali da izveštaji Nacionalne turističke organizacije od prošle sedmice pokazuju da je broj turista isti kao i 2019, koja je bila rekordna, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
račun sa QR kodom Crna Gora fiskalni računi IPS QR kod Milojko Spajić bivša jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana