Zvanični kurs Evra za dan 25.10.21. :: 117.5803 rsd
Tekst objavljen: 02.04.2021 14:25        


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je sa Grčkom usaglašeno da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji, bez obzira o kojoj se vakcini radi

"U Grčku i sa antigenskim testovima, moguća i refundacija za dečje testove"

Biće moguće ići u Grčku i sa antigenskim i PCR testovima, a deca starija od 10 godina moraće da imaju antigenski test za ulazak u tu zemlju, rekla je ona za RTS.

Od 14. maja Grčka će otvoriti granične prelaze preko Severne Makedonije, ali se očekuje da će u aprilu otvoriti granice preko Bugarske, dodala je Matić i navela da će građani “u tom smislu biti prioritetni i moći će da prolaze brzom trakom”.

Posle potpisivanja sporazuma sa Grčkom i Hrvatska je objavila da će moći da se uđe sa sertifikatima o vakcnaciji, da su sve vakcine priznate i da će građani koji nisu mogli da prime vakcinu iz opravdanih razloga moći da uđu u tu zemlju sa PCR ili antigenskim testom, rekla je Matić.

Kad je reč o deci, granica za ulazak u Hrvatsku je sedam godina, naglasila je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najavila je da će Grci omogućiti svim građanima koji su za svoju decu radili antigenske testove refundaciju troškova, odnosno da će u iznosu tih troškova dobiti neku dodatnu uslugu u hotelu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
antigenski test Grčka pcr test letovanje grčka 2021 refundacija tatjana matić Hrvatska letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana