Tekst objavljen: 10.12.2019 13:55        


U fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija je završena proizvodnja "500L" za ovu godinu i biće nastavljena 15. januara 2020, kada će se radnici vrati na svoja radna mesta

U Kragujevcu završen i poslednji Fijat za ovu godinu, pauza do 15. januara

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković je rekao da je proizvodnja FCA u 2019. godini okončana u ponedeljak u 18 časova. Radnici FCA u 2019. su imali više od 130 dana plaćenog odsustva, ne računajući godišnji odmor i državne praznike.Marković je rekao da se vode razgovori sa rukovodstvom fabrike oko isplate "novogodišnjeg bonusa" koji se od 2010. godine isplaćuje radnicima na kraju kalendarske godine.

"Bonus je nagrada za učinak, a mi smatramo da ga zaslužujemo u 2019. jer smo ispunjavali sve zadate obaveze poslodavca. Nismo mi krivi što je ove godine bila smanjena proizvodnja i više od 130 dana plaćenog odsustva", rekao je Marković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U sindikatu navode da poslednje tri godine kompanija ne objavljuje podatke o broju proizvedenih vozila u kalendarskoj godini. Kako su neki mediji ranije objavil, nezvanično, u FCA u Kragujevcu u 2019. godini je proizvedeno oko 40.000 "500L", što je četvrtina ukupnih fabričkih kapaciteta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
završena proizvodnja fiat 500L fiat automobili kragujevac fijat automobili srbija fijat krajsler

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana