Tekst objavljen: 30.08.2016 10:02        


Poslednji sastanak radnih grupa na kome će se ukrstiti stavovi poslodavaca, sindikata i države i svako izaći sa svojim predlozima koliko minimalna cena rada treba da iznosi u narednom periodu, biće održan 31. avgusta, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. 

U sredu poslednji sastanak o minimalcu

"Pregovara se u dobroj atmosferi i siguran sam da će se minimalna cena rada dogovoriti i pre zakonskog roka", rekao je Vulin novinarima u Subotici.

Kako kaže, poslednji sastanak je u sredu, 31. avgusta, a iako poslodavci i sindikati nemaju isto mišljenje koliko cena treba da iznosi, što je i ocekivano, očekuje da svi razumeju gde se nalazimo i kakve su nam objektivno ekonomske mogućnosti.

Vulin je dodao da očekuje da će veoma brzo biti usvojena nova minimalna cena rada.

U septembru prošle godine Vlada je donela odluku da minimalna cena rada po radnom satu za 2016. godinu ostane 121 dinar. Ta cena na snazi je već dve godine.

Sindikati su tada tražili da se cena rada po radnom satu poveća na 143,5 dinara, dok su predstavnici poslodavaca i Vlade Srbije bili protiv.

Poslednji put, pre toga, visina minimalca je promenjena u septembru 2014. godine, i tada je odlučeno da ona za 2015. godinu po radnom satu iznosi 121 dinar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minimalac sastanak vlada cena rada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana