Tekst objavljen: 26.02.2023 12:00        


Po četiri zaposlena treba da reše zagonetke dok se kreću kroz prostore uređene na temu električne energije i baterijske tehnologije

U Volkswagenu strah od električne tranzicije leče u Escape Room-u


Volkswagen traži od zaposlenih da posete sobe za besktvo (Escape Rooms) s prikladnim igrama i zagonetkama da bi ublažili anksioznost koja ih tišti zbog prelaska na električne automobile i posledičnog straha od gubitka radnih mesta.

Kako prenosi Revija HAK, VW će potrošiti 89 milijardi evra na električnu tranziciju do 2026., te koristi projekat eMotionRoom u svom sedištu u Volfsburgu da bi pomogao prebacivanje oko 22.000 radnika na proizvodnju električnih vozila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Po četiri zaposlena treba da reše zagonetke dok se kreću kroz prostore uređene na temu električne energije i baterijske tehnologije, krećući se od dnevne sobe iz 1860-ih do današnjih i budućih scenarija koji zahtevaju tehničke veštine za razbijanje kodova i pronalaženje tragova u ormarićima.

Razloga za anksioznost definitivno ima jer električna tranzicija zahteva manje radnika. Ford je, na primer, najavio da ukida 3800 radnih mesta u Nemačkoj zbog prelaska na proizvodnju električnih automobila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
escape room Volkswagen elektrifikacija automobila zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana